Hoe gebruik je een verloopstekker van 13- naar 7-polig?

De meeste voertuigen bevatten een 13-polige stekkerdoos terwijl aanhangwagens en fietsdragers veelal een 7-polige stekkers bevatten. In dat geval zul je dus een 13-polige stekker nodig hebben.

Hoe zorg je er nu voor dat deze 2 met elkaar verbonden kunnen worden zonder het gebruik van gereedschap? Wij leggen het graag aan je uit! 

Gebruik een verloopstekker  

Wat veel mensen niet weten is dat er verloopstekkers te koop zijn om een 13-polige stekkerdoos met 7-polig stekker te verbinden. Ben je op zoek naar een dergelijke verloop stekker? Deze kun je eenvoudig in onze webshop bestellen.

Alle verloopstekkers

Waar je op moet letten bij het monteren van de verloopstekker, ook wel een adapter genoemd, is dat het nokje op de juiste wijze geplaatst wordt in de stekkerdoos. Dit zogeheten nokje moet precies passen in de uitsparing van de stekkerdoos. Kijk goed of vervolgens de adapter aansluit op de stekkerdoos en ga zeker niet lopen wrikken. Indien je wel gaat wrikken met de verloopstekker heb je kans dat de verloopstekker en zelfs de stekkerdoos beschadigd raken waardoor kortsluiting kan ontstaan.  

Het monteren van een stekker aan een kabel  

Uiteraard is het ook mogelijk om een definitieve oplossing toe te passen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een 13-polige stekker aan de stroomkabel te monteren van de aanhangwagen, fietsendrager of vouwwagen. Ook hier hebben wij een uitgebreide instructie voor gemaakt. Bekijk onderstaande video om zelf een stekker te kunnen monteren aan een stroomkabel. 

Meer tips en trucs  

Wij helpen je graag op weg om zelf een aanhangwagen of trailer te onderhouden. Hieronder nog enkele handige tips.