Welke luchtbandwielen voor mijn centreerset?

Welke luchtbandwielen zijn geschikt voor mijn centreerset? Waarom moet ik kiezen voor kleine- of grote wielen? Zitten er lagers in de luchtbandwielen? Op al deze en andere vragen geef ik in deze video een antwoord.

Centreersets bouwen wij op met luchtbandwielen. "Waarom geen PU banden?" is dan ook een veel gestelde vraag. Omdat wij vanuit praktijkervaring hebben ontdekt dat PU banden niet altijd de vorm behouden zoals eigenlijk zou moeten. Na verloop van tijd door onder andere het gewicht en weersomstandigheden vervormen de banden en dit kan niet hersteld worden. Luchtbandwielen zijn eenvoudig op te pompen wanneer je constateert dat deze de druk en daarmee de stevigheid verloren hebben.

Kunststof glijbussen in de wielen

Wij kiezen hierbij bewust voor wielen zonder lager, naaldlager of kogellager. Deze wielen bevatten alleen zogeheten glijbussen. De toegepaste glijbussen zijn gemaakt van kunststof waardoor er geen roestvorming kan plaatsvinden en de bussen vast kunnen gaan zitten. Een aanhangwagen of boottrailer staat vaak een half jaar in de stalling en dan worden de wielen niet gebruikt. Wanneer je daar dan metalen lagers in hebt, dan roest dat en draait het niet meer. De kans van het aanlopen van een wiel is door gebruik van de kunststof glijbussen is hiermee vele malen kleiner.

Op maat gemaakte buisjes

Voor deze luchtbanden hebben wij speciale buisjes gemaakt, die precies passen en goed aansluiten. Hier komt een bout m12 doorheen, met opvulbussen en ringen, die je eenvoudig zelft kunt afstellen en strakker kunt zetten indien gewenst. Hiermee wordt ook het verwisselen van de wielen makkelijker gemaakt.

Er zijn veel centreersets verkrijgbaar met een zware en dikke as waarbij je in het bezit moet zijn van een speciale sleutel om deze te kunnen bevestigen. Wij proberen het voor onze klanten zo universeel mogelijk te maken en hebben dan ook bewust gekozen voor een m12 waarbij je sleutel19 kunt gebruiken voor het vast zetten of los maken. Hiermee kan elke monteur of particulier aan de slag!

1 resultaten
Combideal
Luchtbandwiel met glijlager 300*4 LIJNPROFIEL Profi BLAUW

Artikelnummer: B3509BLAUW

€ 13,95

€ 11,95

Min. afname 4 - Inclusief BTW

Ons assortiment

In ons assortiment vind je 3 verschillende kleuren; blauw, geel en rood. En daarnaast gevarieerd met grote of kleine wielen. Waarom hebben wij ook sets met kleinere wielen? De sets met 300 x 4 hebben een diameter van circa 26 cm en kunnen eenvoudig geplaatst worden op de trailer indien je niet veel ruimte over hebt.

De sets met grotere wielen, 400 x 8, staan ook wel bekend als kruiwagenwielen. Deze zijn niet altijd geschikt voor boottrailers omdat een boot vaak strak op de trailer ligt en er geen extra ruimte beschikbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat een dergelijke boottrailer laag bij de grond is en de grote banden zouden dan de grond raken, bijvoorbeeld wanneer je over een drempel rijdt. Vandaar dat wij naar aanleiding van eigen ervaring en die van onze klanten centreersets aanbieden met uitsluitend kleinere wielen.

Uiteraard hebben wij ook sets met 4 wielen, met aan elke zijde een groot wiel en een klein wiel ertussen. Ook deze sets zijn demontabel en verwisselbaar!

[B3150.60,B3152,A5503Blauw,A5503G]

Wielen van goede kwaliteit

In de video bovenaan de pagina laten wij zien dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van kwaliteit, vandaar dat er gekozen is voor luchtbandwielen. Géén budget of goedkope producten, want door ervaring weten we inmiddels dat de goedkopere banden vaak lek of defect gaan. Doorgaans merken wij ook dat bij een goedkopere variant het lastiger is om deze op te pompen. Ook de assen zijn los leverbaar! De kwaliteit van de gebruikte wielen is gewoon een stuk beter. We houden van klachtenvrije artikelen, zonder gedoe en zonder gezeur.

Heb je vragen of aanvullingen?

Vond je dit nou nuttig, interessant, leerzaam of wil je nog iets kwijt? Reageer dan in de comments. Heb je nog vragen, is iets niet duidelijk, of suggesties? Ik hoor het graag! Je kan me bellen, mailen of via Whatsapp. Ik ben je graag van dienst en sta je graag te woord.