Fietsendrager op dissel aanhanger? Monteer een trekhaak!

Wist je dat je heel eenvoudig een fietsendrager én een aanhangwagen mee kunt nemen? Door een trekhaak te monteren op de dissel houd je extra laadruimte over in de aanhangwagen of trailer. Hoe je zelf een trekhaak op een dissel kunt monteren, leggen wij uit in onderstaande video.

Bespaar ruimte met een disselsteun

Wanneer je een disselsteun of trekhaak op de aanhangwagen monteert, dan bespaar je ruimte voor extra lading doordat je de fietsen op een drager mee kunt vervoeren. Op een disselsteun kun je een fietsendrager klemmen. Hierdoor kun je de fietsendrager voor de laadbak van de aanhangwagen plaatsen.

Disselsteun fietsendrager met montageset

Speciaal om fietsendragers te plaatsen op een aanhangwagen, hebben wij een de disselsteun fietsendrager ontwikkeld. Dit product wordt compleet geleverd met een montageset. De set bevat;

  • Disselsteun standaard 60x100
  • 2 stroppen
  • 2 klemplaten
  • 4 sluitringen
  • 4 borgmoeren M10

Zelf disselsteun monteren

Plaats de disselsteun op de koker en plaats de 2 stroppen op de daarvoor bestemde uitsparingen. De stroppen maak je vast door de klemplaat over de strop te schuiven. Deze borg je vervolgens met de sluitringen en als laatste plaats je de borgmoeren. Het vastzetten van de borgmoeren kun je eenvoudig doen met een ratel of steeksleutel. De disselsteun past alleen op een koker 60x60, niet op een v-dissel.

Let op het totale laadvermogen!

Wanneer je een fietsendrager inclusief fietsen plaatst op een aanhangwagen, dan wordt dit ook gezien als lading. Het gewicht van deze items moet je dus bij het totale laadgewicht optellen om zo niet het maximalel laadvermogen te overschrijden. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden!

Meer handige video’s

Op ons TrailerPlus YouTube-kanaal vind je diverse handige video’s om je op weg te helpen met het onderhoud van de aanhangwagen of trailer. De video’s hebben wij in speciale playlisten geplaatst om een overzicht te geven van bijvoorbeeld spanbanden, beveiliging en verlichting.