Waar moet je op letten als je zelf de aanhangwagen gaat opknappen en onderhouden?

Renovatie of onderhoud van een aanhangwagen of trailer kun je eenvoudig zelf. Toch zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het opknappen of renoveren. In onderstaande video laten wij je zien waar je op moet letten maar bovenal hoe je zelf de reparatie of onderhoud kunt uitvoeren.

Belangrijke onderdelen om te controleren

Het onderstel en de as van de aanhanger kun je zelf eenvoudig met het oog controleren of deze geen roestvorming bevat of slijtage vertoont. Daarnaast is het verstandig om de werking van de remmen te controleren. Ook de kogelkoppeling dient gecontroleerd te worden. Dit is namelijk het eerste contact met de auto. Vervolgens check je de stofhoes, de breekkabel en uiteraard het neuswiel.

Indien aanwezig controleer je ook het reservewiel. Wanneer deze niet gebruikt wordt, kan deze namelijk droogtescheuren bevatten. Het frame, eventuele spatborden, en de banden en wielen controleer je of deze aandacht verdienen. Vergeet ook zeker de verlichting en de reflectoren niet te controleren! Indien de verlichting niet naar behoren werkt, hebben wij een aansluitschema uitgeschreven voor het herstellen of vervangen van de verlichting.

Naar het aansluitschema

Checklist voor onderhoud of opknappen van de aanhangwagen

Het opknappen van een aanhangwagen of het onderhoud hiervan plegen kan je eenvoudig zelf. Naast handige video’s om je hierbij op weg te helpen hebben wij een checklist.

Wil je ook gebruik maken van de handige checklist met alle essentiële aandachtspunten om te controleren? Download dan de checklist door je emailadres in te vullen.

Is het de moeite waard om zelf de aanhangwagen op te knappen?

De aanhangwagen zoals gebruikt in onze video behoeft zeker de nodige aandacht. Door een eenvoudige optelsom is er voor circa € 500,- aan renovatie of reparatiekosten. Dit lijkt wellicht een aanzienlijk bedrag maar een goede gebruikte of zelfs een nieuwe geremde aanhangwagen is vele malen duurder. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om zelf een aanhangwagen op te knappen.

Onderdelen voor de aanhangwagen of trailer bestellen

In onze webshop vind je een uitgebreid en zeer compleet assortiment onderdelen voor de aanhangwagen of trailer. Indien je een bestelling plaatst op werkdagen voor 15.00 uur dan wordt deze de volgende werkdag bezorgd.

Naar overzicht artikelen