Aanhangwagen onderhoud en reparatie

Aanhangwagen onderhoud en reparatie

Zowel onderhoud als reparatie kunt u vaak prima zelf doen . Aanhangwagens vragen uiteraard onderhoud. Doe dit tijdig en zorg dat u mobiel blijft.

Onderhoud van de aanhangwagen

Onderhoud wordt vaak vergeten, maar ok hier geldt: Voorkomen is beter dan genezen. Met een regelmatige controle voorkomt u stilstand op momenten dat het ongelegen komt.

Werkzaamheden die onder een onderhoudsbeurt voor een aanhangwagen vallen

Denk bij een complete onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen aan een aantal zaken:

Bewegende delen van de aanhangwagen

Controleer alle draaiende delen en aan slijtage onderhevige onderdelen. Dat zijn de remtrommels, banden, torsieas, oplooprem, breekkabel, neuswiel, schokbrekers, uitdraaipoten en de wielnaven. Deze dienen zonodig te worden gecontroleerd, gesmeerd waar nodig en eventueel bijgesteld. Daarnaast dienen de sluitingen van de aanhangwagen te worden gecontroleerd. Verder visuele inspectie van het onderstel en chassis.

Verlichting van de aanhangwagen

De remlichten, achterlichten, mistachterlicht,achteruitrijverlichting, breedtelampjes en zijmarkering dient te worden gecontroleerd en waar nodig en binnen budget worden lampjes, verlichtingsglaasjes en of complete verlichtingsunits direkt vervangen. De verlichtingskabel visueel controleren op doorslijten en de stekker controleren en inspuiten met een vocht en corrosiewerend middel, zoals vaseline of siliconen spray

Aanhangwagen reparaties

Wij leveren onderdelen voor aanhangwagens van o.a. Anssems, Eduard, Hapert, Saris, Sallas, Kalf, Powertrailer, Daxara, Humbaur, IZI-Trailer, Pega, Freewheel, Henra maar ook eigenbouw of merken die hierboven niet staan. Waar mogelijk gebruik zoveel mogelijk originele onderdelen.

Bestel nu!

Aanhanger onderdelen

Voor reparatie kunt u ook bij ons uitstekend terecht voor aanhanger onderdelen. Veel onderdelen voor uw aanhanger hebben wij op voorraad liggen. Voor specifieke onderdelen is het mogelijk dat wij deze moeten bestellen. U kunt de onderdelen bij ons op komen halen, maar wij kunnen deze ook opsturen. Kleinere onderdelen als pakketpost, en grotere onderdelen via een distributeur als palletvracht/ stukgoed.


Bestel nu!