Netten, sjorbanden en andere hulpmiddelen om uw lading vast te zetten

De Nederlandse wetgeving verplicht u wanneer u een aanhanger gebruikt om de lading vast te zetten of af te dekken met netten, sjorbanden of andere hulpmiddelen. De kans bestaat dat wanneer u met een open aanhanger rijdt, u de lading of delen hiervan kunt verliezen. Om medeweggebruikers te beschermen tegen verloren lading, dient u de aanhanger goed af te dekken.

Lees verder

 

Lading aanhangwagen vastzetten

Losse voorwerpen in uw aanhanger zet u eenvoudig vast met spanrubbers of elastisch touw. Wettelijk is het sinds 2007 namelijk verplicht om de lading in uw aanhangwagen vast te zetten tijdens het vervoer. Ook fijn zand of grind mag niet open in een aanhanger vervoerd worden. Om te voorkomen dat tijdens het vervoer het zand verstuift en achterop komend verkeer hiervan hinder ondervindt kunt u een fijnmazig gaasnet spannen over de aanhangwagen met spanrubbers of elastiek.

Sjorbanden of spanbanden voor een veilig transport

Bent u aan het verhuizen, wilt u een motor vervoeren of heeft u net een bank gekocht? Met sjorbanden of spanbanden zorgt u voor een veilig transport met uw aanhangwagen. Welke sjorband of spanband u kunt gebruiken is afhankelijk van de lading die u dient te zekeren. Het vastzetten van enkele balken hout kan bijvoorbeeld met spanriempjes terwijl het vervoeren van een motorfiets vraagt om een degelijke spanset welke bestaat uit een harnas en sjorbanden.

Aanhangernet in diverse uitvoeringen

In het ruime assortiment vindt u diverse uitvoeringen aanhangernetten die geschikt zijn voor verschillende aanhangers en verschillende soorten ladingen. Wanneer u zand, grind of dergelijk materiaal wilt vervoeren dan is een fijnmazig aanhangernet zeer geschikt. Losse of grote objecten kunt u het beste afdekken met een aanhangernet of met spanbanden of sjorbanden.

Veilig uw motor op een aanhanger vervoeren

Om een motor veilig te kunnen vervoeren op een aanhanger is het gebruik van een motorsteun, eventueel in combinatie met sjorbanden, verstandig en veilig. Een motorsteun zorgt er namelijk voor dat de motor in balans blijft en daardoor wordt het vastzetten met sjorbanden eenvoudiger gemaakt.