Aanhangernetten

Als u met een aanhangwagen inclusief lading gaat rijden, bent u wettelijk verplicht de lading goed vast te zetten, bijvoorbeeld met een aanhangernet. Een aanhanger net of aanhangwagennet kunt u voordelig aanschaffen bij TrailerPlus, waarbij u de keuze heeft uit een grote voorraad aanhangernetten.

Meer ..

Aanhanger net verplicht?

Wanneer u een open aanhanger gebruikt voor het vervoeren van materialen, dan bent u verplicht om de lading vast te zetten of af te dekken. Dat kan met een net aanhangwagen, sjorbanden of andere hulpmiddelen. Hiermee voorkomt u dat u de lading of delen hiervan tijdens het rijden verliest. Daarmee beschermt u andere weggebruikers tegen rondvliegende lading en ook voorkomt u met het goed afdekken milieuvervuiling.

Ruime keuze aanhangernetten

Wilt u een aanhanger net kopen, dan vindt u in het ruime assortiment van TrailerPlus altijd het voor u meest geschikte afdeknet aanhanger.  Zoekt u een aanhangernet fijnmazig, waterdicht zeil aanhangwagen of een dekzeil aanhanger? TrailerPlus heeft het! Dankzij onze aanhangernetten blijft de veiligheid van uzelf en anderen gewaarborgd.

Welk aanhangernet voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de te vervoeren goederen. Grote objecten of goederen kunt u prima afdekken met de volgende type aanhangernetten:


Wanneer u zand, grind of dergelijk materiaal wilt vervoeren, dan is een fijnmazig aanhangernet de beste keuze. U voorkomt hiermee dat het zand bijvoorbeeld kan wegstuiven. In ons assortiment gaasnetten hebben wij twee fijnmazige uitvoeringen, namelijk:

Hoe zet ik een aanhangernet vast?

Een aanhangernet is eenvoudig vast te maken met spanrubbers of elastisch touw. Deze bevestigt u vervolgens aan de hoeken van de aanhangwagen of, indien aanwezig, aan de haken en ogen van de aanhangwagen of trailer bevestigd zijn.

Vragen over net voor aanhanger?

Heeft u vragen over een ladingnet, gaasnet aanhanger, dekkleed aanhanger of een van onze andere aanhangernetten? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag! Van maandag tot en met donderdag zijn wij telefonisch te bereiken via 0528 – 854 443. Daarnaast is het mogelijk om ons een WhatsApp bericht te sturen via 06 – 57560000. Uiteraard kunt u ook het contactformulier op deze website invullen en verzenden.

× Filteren