Beveiliging van uw aanhanger middels slot of wielklem

Wanneer u in het bezit bent van een aanhanger dan is een slot of wielklem een onmisbaar onderdeel. Helaas is een aanhangwagen namelijk geliefd bij criminelen om deze te willen stelen. Om de aanhanger hiertegen te beschermen dient deze goed afgesloten te worden. Daarnaast stelt de verzekering ook eisen aan het beschermen van uw aanhangwagen. Een SCM goedgekeurd slot voor uw aanhanger is vaak verplicht om de verzekering voor uw aanhanger te kunnen afsluiten.

Uiteraard kunt u de sloten in ons assortiment ook toepassen op bijvoorbeeld uw motortrailer, bagagewagen of caravan.

Meer ..

 

SCM gekeurde kettingsloten

De kettingsloten in ons assortiment zijn SCM goedgekeurde sloten en te gebruiken voor het beveiligen van onder andere uw aanhanger, caravan, boottrailer en boot. Onze kettingsloten zijn voorzien van een beschermhoes om beschadiging te voorkomen. De sloten zijn leverbaar in 130 cm en 200 cm.

Koppelingssloten en disselsloten ongekeurd

Voor elk type aanhanger of trailer hebben wij een groot assortiment koppelingssloten en disselsloten op voorraad welke ongekeurd zijn. Let op! Indien u uw aanhanger wilt verzekeren tegen diefstal eist de verzekeringsmaatschappij in veel gevallen dat uw aanhanger moet worden voorzien van een SCM gekeurd slot. Koppelingssloten SCM gekeurd/Koppelingssloten welke SCM gekeurd zijn garanderen dat het slot doeltreffend, degelijk en uitvoerig getest is om diefstal van uw aanhanger te voorkomen. Een SCM gekeurd slot is vaak een eis van verzekeringsmaatschappijen. Ons aanbod gekeurde sloten bestaat uit:

  • Disselslot
  • Kingpinslot
  • Triangleslot
  • Safetyslot
  • Montageset
  • Koppelingsslot

Losse sloten

Wanneer u uw aanhanger of trailer niet gebruikt en dus niet gekoppeld is aan uw voertuig, zijn er diverse mogelijkheden om deze te beveiligen tegen diefstal middels losse sloten. Hierbij kunt u denken aan een parkeerpaal, discusslot, hangslot, diefstalkogel en beveiligingsmoeren.

Overige sloten

Inbraak in uw trailer of aanhanger kunt u voorkomen door een SCM gekeurd containerslot te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om uw voertuig te beveiligen middels een trekhaakslot.

Wielklemmen als extra beveiliging

Soms kan het voorkomen dat een verzekeringsmaatschappij een gecombineerde beveiliging eist voor het verzekeren van uw aanhangwagen of trailer. Het gebruik van alleen een disselslot of koppelingsslot is daarom niet voldoende. Een wielklem kan dan als extra beveiliging worden gebruikt. Wielklemmen zorgen ervoor dat het verplaatsen van een aanhanger onmogelijk wordt gemaakt.