Aanhanger en trailer assen

Aanhanger assen

In ons assortiment aanhanger assen en boottrailer assen vindt u diverse uitvoeringen en merken, waaronder Knott assen en een Alko as. Hieruit kunt u een selectie maken uit verschillende gewichtsklassen laadvermogen en formaten. Daarnaast beschikken wij over een groot aanbod accessoires en bijbehorende producten voor een aanhangwagen as en trailer as, zoals schokbrekers, naafdoppen, keerringen en lagers. Onze assen en as onderdelen zijn veelal ook geschikt voor de motortrailer, caravan en paardentrailer.

Meer ..


Aanhanger as ongeremd

Al onze aanhanger assen ongeremd zijn torsie geveerd en leverbaar in de volgende gewichtsklassen laadvermogen:

Aanhanger as geremd

In veel landen binnen Europa is het maximaal geremd laadvermogen bij aanhanger as geremd vele malen hoger dan bij een aanhanger as ongeremd. Ons assortiment aanhanger assen geremd bevat de volgende gewichtsklassen laadvermogen:

Boottrailer assen geremd en ongeremd

Wilt u de huidige as van uw boottrailer vervangen? Zoekt u een geremde of ongeremde torsie as speciaal voor boottrailers? U vindt bij ons een zeer uitgebreid assortiment assen voor boottrailers en aanhangers.

Onderdelen aanhanger en trailer as

Soms is een torsie as aanhanger repareren nodig, omdat de onderdelen van een as defect raken of missen. Uiteraard hebben wij voor een torsie as reparatie een brede selectie aanhangeras-onderdelen.

Flensmoeren

Flensmoeren of vlakkraagmoeren hebben als belangrijke eigenschap dat ze na het losdraaien absoluut niet opnieuw gebruikt kunnen worden. De borgende werking van een flensmoer wordt dan namelijk minder.

Keerringen

Om een as te voorzien van olie, maar ook om vuil buiten te houden, is het verstandig om regelmatig de keerringen te controleren. In onze webshop vindt u vetkeerringen van de merken Alko, Knott, Peitz en SKB.

Lagers

Lagers zijn onderhevig aan slijtage. Dat kan resulteren in een piepend of schurend geluid, waardoor de wielen van de aanhanger zwaar kunnen draaien en zelfs aan kunnen lopen. TrailerPlus levert zowel losse kegellagers en lagersets aan.

Schokbrekers

Schokbrekers zorgen voor een betere wegligging van uw aanhangwagen. Een schokbreker is een bewegend onderdeel van een aanhanger en daarom onderhevig aan slijtage. Een schokbreker dient dan ook tijdig vervangen te worden.

Stofdoppen en naafdoppen

Een stofdop of naafdop beschermt de lagers tegen vocht en vuil. Ons assortiment stofdoppen en naafdoppen bestaat uit de merken Knott en Alko.

Toebehoren

Met hulppadden is de padmaat van de as te veranderen. Deze metalen platen worden tussen de as en opbouw gemonteerd.

Wielnaven

Een wielnaaf of flens zorgt ervoor dat een wiel gemonteerd kan worden aan een as. Onze wielnaven worden geleverd met o.a. een contactlager, flensmoer en naafdop.