Aanhangerassen en as onderdelen

In ons assortiment aanhangerassen vindt u diverse uitvoeringen en merken. Hieruit kunt u een selectie maken uit verschillende gewichtsklassen laadvermogen en formaten. Daarnaast beschikken wij over een groot aanbod accessoires en toebehoren voor diverse assen zoals schokbrekers, naafdoppen, keerringen en lagers. Doorgaans zijn de assen en onderdelen ook geschikt voor de motortrailer, caravan en paardentrailer.

Lees verder

Aanhanger as ongeremd

Al onze ongeremde aanhanger assen zijn torsie geveerd en leverbaar in de volgende gewichtsklassen laadvermogen:

  • 350 kg
  • 750 kg
  • 850 kg
  • 1000 kg
  • 1350 kg

Bij het bestellen van een aanhanger as ongeremd dient men wel rekening te houden met de padmaat en de flensmaat. Bij de producten zijn de afmetingen hiervan vermeld in millimeters.

Aanhanger as geremd

In veel landen binnen Europa is het maximaal geremd laadvermogen bij een aanhanger waarbij de as is geremd, vele malen hoger dan bij een aanhanger met ongeremde as. Ons assortiment aanhanger ongeremd bevat de volgende gewichtsklassen laadvermogen:

  • 900 kg
  • 1350 kg
  • 1400 kg
  • 1500 kg
  • 1800 kg

As onderdelen

Helaas is het mogelijk dat de onderdelen van een as defect raken of missen. Uiteraard hebben wij een brede selectie as onderdelen.

Flensmoeren

Flensmoeren worden doorgaans ook wel vlakkraagmoeren genoemd. Een belangrijke producteigenschap hiervan is dat deze na het losdraaien absoluut niet opnieuw gebruikt kunnen worden! De borgende werking van een flensmoer wordt dan namelijk minder.

Keerringen

Om een as te voorzien van olie en tevens vuil buiten te houden is het verstandig om regelmatig de keerringen te controleren. In ons assortiment treft u vetkeerringen van de merken Alko, Knott, Peitz en SKB.

Lagers

Lagers zijn onderhevig aan slijtage wat kan resulteren in een piepend of schurend geluid en waardoor de wielen van de aanhanger zwaar kunnen draaien en zelfs aan kunnen lopen. Trailerplus biedt zowel losse kegellagers als lagersetten aan.

Schokbrekers

Voor een betere wegligging van uw aanhangwagen bevat deze doorgaans schokbrekers. Doordat een schokbreker behoort tot een bewegend onderdeel van een aanhanger is ook deze onderhevig aan slijtage en dient tijdig vervangen te worden.

Stofdoppen en naafdoppen

Een stofdop of naafdop beschermt de lagers tegen vocht en vuil waardoor deze werkzaam blijft. Ons assortiment stofdoppen en naafdoppen bestaat uit de merken Knott en Alko.

Toebehoren

Om de padmaat van de as te veranderen kan er gebruik worden gemaakt van hulppadden. Deze metalen platen worden tussen de as en opbouw gemonteerd.

Wielnaven

Een wielnaaf wordt ook wel een flens genoemd. Dit onderdeel zorgt er voor dat een wiel gemonteerd kan worden aan een as. Onze wielnaven worden geleverd met onder andere een contactlager, flensmoer en naafdop.