Aanhanger assen ongeremd

Een aanhanger as ongeremd is er in diverse uitvoeringen en merken, waaronder Knott en Alko assen ongeremd. Hieruit kunt u een selectie maken uit verschillende gewichtsklassen laadvermogen en formaten.

Meer ..


Daarnaast beschikken wij over een groot aanbod accessoires en bijbehorende producten voor een aanhanger as ongeremd, zoals schokbrekers, naafdoppen, keerringen en lagers.

Belangrijk bij een aanhanger as ongeremd kopen

Houd bij het bestellen van een aanhanger as ongeremd rekening met de padmaat en de flensmaat. In onze webshop zijn de afmetingen hiervan vermeld in millimeters. Het is ook belangrijk om te weten wat het benodigde draagvermogen van de as is. Normaal gesproken vind je deze informatie op het typeplaatje van de as. Draagvermogens van ongeremde assen voor aanhangers variëren tussen de 750 en 1350 kg. De meest gebruikte assen voor ongeremde aanhangwagens zijn 750 kg, zoals Alko torsie as ongeremd 750 kg en Knott torsie as ongeremd 750 kg.

Eigenschappen aanhanger as ongeremd

Een aanhanger is ongeremd wanneer de as geen reminrichting heeft. Het gaat hierbij veelal om trommelremmen die geactiveerd worden door een oplooprem. Ongeremde aanhangers hebben een as die meestal een torsie as is zonder remmen. De koppeling is direct op de dissel bevestigd zonder oplooprem. Dit geldt voor de meeste kleinere aanhangwagens, bagagewagens en gesloten aanhangers met een maximaal laadvermogen van 750 kg.

Torsie as ongeremd

Alle complete assen van TrailerPlus zijn torsieassen. Een torsie as heeft as-einden met een zogeheten torsievering, een vering die gebruikt maakt van wringing tussen de as-einden en de as. Deze vering is heel effectief bij verschillende soorten belasting wat voor een aanhanger natuurlijk heel handig is. Een torsie geveerde as wordt dan ook meestal zonder schokbrekers gemonteerd.

Vragen over aanhanger as ongeremd

Heeft u vragen over een aanhanger as ongeremd? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag! Van maandag tot en met donderdag zijn wij telefonisch te bereiken via 0528 – 854 443. Daarnaast is het mogelijk om ons een WhatsApp bericht te sturen via 06 – 57560000. Uiteraard kunt u ook contactformulier op deze website invullen en verzenden.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

× Filteren